Als verkoper en koper het eens zijn over de belangrijkste zaken onder andere prijs, leveringsdatum, ontbindende voorwaarden en eventuele afspraken over roerende zaken dan legt de verkopende NVM-makelaar de afspraken vast in de koopovereenkomst. Pas als beide partijen de koopovereenkomst hebben ondertekend, komt de koop tot stand. Ontbindende voorwaarden zijn een belangrijk aandachtspunt. Als je deze opgenomen wilt hebben in de koopovereenkomst, dan moet je dit meenemen in de onderhandelingen. Als koper krijg je niet automatisch een ontbindende voorwaarde. Koper en verkoper moeten het eens zijn over aanvullende afspraken en ontbindende voorwaarden voordat de koopovereenkomst wordt opgemaakt. Voorbeelden zijn: financieringsvoorbehoud en een mogelijke negatieve uitkomst van een bouwkundige keuring. De koop komt pas tot stand op het moment dat de koopovereenkomst door beide partijen is ondertekend.
Dat is waar. Denk er dan wel aan dat hier een hoop, vaak complexe, zaken bij komen kijken. Naast dat u een hoop tijd moet investeren in (ver)koop, loopt u ook een significant risico. Als koper heeft u bijvoorbeeld een onderzoeksplicht. Maar wat moet u dan precies onderzoeken? Heeft u genoeg juridische kennis van het aan- of verkooptraject? Hoe schat je in wie de beste koper is voor uw huis? Hoe zit het met de bankgarantie? Dit zijn slechts voorbeelden en maken direct duidelijk hoe waardevol een goede makelaar is. Nog belangrijker: onderhandelen. Dit is een vak op zich. Wilt u de kans op het hoogst haalbare resultaat zo groot mogelijk maken? Schakel dan een makelaar in. Een goede makelaar verdient zichzelf ten alle tijden terug!
Wij werken door het hele land. Door ons grote netwerk en toegang tot vele databases hebben wij toegang tot veel informatie en kunnen wij u landelijk werken en overal regionaal, passend advies geven.
Nee, deze courtage zit er niet in. Onder ‘kosten koper’ vallen: Overdrachtsbelasting. Notariskosten, onder andere voor het opmaken van de leveringsakte en het inschrijven ervan in het Kadaster. Naast bovengenoemde kosten kunnen er notariskosten zijn voor het opmaken en inschrijven van de hypotheekakte. Als de koper een aankoopmakelaar heeft ingeschakeld, komt de courtage voor deze aankoopmakelaar voor rekening van de koper. Die wordt over het algemeen verrekend via de eindafrekening die de notaris opmaakt. De kosten van de verkopende makelaar zijn voor rekening van de verkoper.
Je bent pas in onderhandeling met de verkopende partij als deze reageert op uw bod door: Een tegenbod te doen. Expliciet te melden dat u in onderhandeling bent. Je bent dus nog niet in onderhandeling als de verkopende makelaar zegt dat hij je bod met de verkoper zal bespreken.
Een NVM-aankoopmakelaar heeft een meerjarige opleiding tot makelaar gevolgd, hij moet zich aan de Erecode houden en beschikt over het grootste netwerk en de grootste database uit de sector. Daarnaast loopt NVM voorop met innovatieve tools zodat jij altijd een streepje voor hebt op mensen zonder NVM-makelaar. Op een aankoopcoach is bovenstaande niet van toepassing. Dit is slechts een ‘coach’, geen professionele makelaar.
Ik zou deze makelaar aanbevelen. Super! Hele fijne communicatie en advies. Heel erg tevreden over deze makelaar. Zou het iedereen aanraden.
Alles super geregeld, goed contact, altijd bereid om mee te denken. Hebben geduld met het uitleggen omdat je niet in alle materie bekend bent. Kennen de markt goed en met veel expertise binnen het bed
Goede ervaringen met Bernheze Makelaars, veel kennis in huis, eens onze woonboerderij verkocht via hen en later een goede aankoop gedaan met ze na goed advies.
Fijne makelaar. Inmiddels al mijn 2e woning door hen laten verkopen en ook een woning laten aankopen. Laagdrempelig en professioneel, ik beveel ze graag aan.